ota yhteyttä!

Kirjoita sähköpostiosoitteesi ylempään kenttään, viestisi alempaan ja klikkaa Submit. 

Kiitos viestistäsi, olen sinuun pikaisesti yhteydessä!

T. Tuovi

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

20160402_162011_001.jpg

Blogi

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

MITKÄ OVAT SINUN ELÄMÄÄSI RAJOITTAVIA USKOMUKSIA?

Tuovi Joensuu

Jos pohdiskelet elämäsi alueita:

Koti
parisuhde
Perhe
Työ
Harrastukset
Vapaa-aika ja lomat
Taloudellinen tilanne

Onko kaikki osa-alueet hyvällä mallilla?

Vai haluaisitko jollain alueella muutosta?

Jos haluat muutosta jollekin alueelle, miksi et ole jo tehnyt sitä? Vastaapa seuraavaan nopeasti, ilman turhia mietintöjä:

Olisin muuttanut sen osa-alueen elämästäni jo aikaa sitten, MUTTA____________________________________________

Mutta mitä?

Mitä hyötyä sinulle on siitä, ettet pääse haluamaasi?
Mitä haittaa sinulle on siitä, että olisit tavoitteessasi?

Kun pohdit näitä tovin, sinulle alkaa selvitä. Sinulle selviää sinun esteesi, sinun jarrusi, sinun uskomuksesi aiheesta miksi et voi saavuttaa haluamaasi.

MITÄ ON USKOMUKSET?

Tiedät ehkä tarinan norsusta, kun se pienenä laitettiin paksulla ketjulla vahvaan puuhun kiinni. Norsun poikanen repi ja riuhtoi, veti ja puri, työnsi ja koetti vapautua, mutta lopputulos oli se, että kaikki kova työ minkä hän teki vapautumisyrityksensä eteen, teki kaulasta kipeän ja hänestä epäonnistujan. Kun norsu kasvoi aikuiseksi, hänellä oli pienen pieni naru kaulan ympärillä ja kun omistaja pisti sen parkkiin, naru heitettiin esim. aidan päälle lepäämään. Norsu olisi voinut vain kävellä tiehensä, mutta se ei tehnyt niin. Miksi? Koska, se tiesi rajoitteensa, se tiesi, että hän ei pääsisi vapaaksi, vaikka kuinka pyristelisi. Se oli kerran antanut kaikkensa vapautuakseen ja sille muodostui käsitys omista kyvyistään ja voimistaan ja se uskoi koko olemuksellaan, että sen oli olla tuon narun vanki loppuelämänsä.

Tarina voisi olla kertomus kenestä meistä vaan. Mille sinä muuten annoit varhain kaikkesi vain huomataksesi, ettei se kannata kokeilla, koska siitä seuraa vaan kipua ja harmia? Mitä sinä teit, loit, rakensit vain huomataksesi, että joku tulee ja rikkoo sen tai ainakin antaa sellaista palautetta (naurua, kritiikkiä, haukkuja, kieltoja) ettei sinun tulisi mieleenkään enää kokeilla sitä toiste. Kuinka paljon sinä rajoitat tekemisiäsi vanhojen uskomusten pohjalta? 

Uskomukset määräävät elämämme kulkua. Vaikka ajatuksissa haluaisit tehdä jotain uskomuksiasi vastaan, ne pysäyttävät sinun kulkusi jollain tapaa jossain vaiheessa.

Kun joku päättää vihdoinkin laihduttaa itsensä huippulukemiin, olla se kaunis, kehuttava ja vetävä mimmi, alkaa hänen päässään raksuttaa kiellot ja varoitukset = uskomusten voima:  
- en voi olla hoikka, koska joku saattaisi pahoittaa mielensä 
- vanhempani ovat koettaneet laihduttaa koko ikänsä ja minäkö voisin esiintyä heidän edessään hoikkana ja hyvännäköisenä?!
- Saisin kehuja hoikkana, mutta olenko oikeasti niiden kehujen arvoinen? En ansaitse kehuja työstäni ja ahkeruudestani!
- Jos olisin vetävä mimmi, se toisi minulle ongelmia: saisin taas haukkuja muilta tytöiltä, enkä halua vetää miehiä puoleeni, se ei ole turvallista….

Listaa voisi jatkaa aina vaan, meillä jokaisella on omat uskomuksemme varhaisista kokemuksistamme. 

VOIKO USKOMUKSIA MUUTTAA?

Onneksi voi! Kaikki vain eivät ole valmiita muuttamaan mitään elämässään. Ennemmin joka päivä kipua ja harmia, koska niihinkin tottuu, eikä ne kivut sitten enää niin pahoja ole ;). Muutos vaatii aina työtä ja valitettavasti myös katsomista sinne sinun elämäsi huonosti menneisiin juttuihin.

Uskomuksiasi voit myös halutessasi käsitellä, purkaa ja laimentaa. EFT taputtelu on siihen oiva apuri. Kun alat taputtelemaan sinua vaivaavia juttuja ja negatiivisia tuntemuksia, alitajuntasi on valmis näyttämään uskomuksesi asiasta, sen alkuperän ja miksi se on ollut jarrunasi elämässäsi. Samalla taputtelu käsittelee niitä uskomuksia ja tarinoita. 
Uskomuksiin liittyy tunteita, jäit jotain tarvetta vaille, tunteet jäi tuntematta, ne pistettiin sivuun ja painettiin unholaan. Unhola on vain sellainen paikka, että siellä ne tunteet ovat edelleen hyvässä tallessa kehossa, solumuistissa. Ne saattaa sieltä kipuilla esim. huonosti nukkumisena, naputuksena, vihakohtauksina, häpeänä tai kehon jumeina ja kipuina. 

Olen itse tehnyt töitä asian tiimoilta ja vapautunut monista uskomuksistani. Elämässäni on paljon enemmän vapauksia ja mahdollisuuden ovia auki sen työn ansiosta. Vapautuminen on vaatinut asiaan paneutumista ja niiden tuntematta jääneiden tunteiden kokemista. Palkinto työstäni on ollut sen arvoista. Minä saan tällä hetkellä päättää omasta elämästäni ja valita suunnan mihin päin askellan. Ja jep, joku siellä varmasti nyt ajattelee, että en voi edetä elämässäni, koska en voi jättää perhettäni, minun pitää huolehtia lapsistani, en voi muuttaa muita, tämä aika on vain elettävä näin.. Mutta nuokin ovat vain uskomuksia ja kun alat työstämään niitä, huomaat, että nuo ed mainitut asiat voi tehdä niin monella eri tavalla ja kun sinä teet sisäistä työtä, tulet hämmentymään siitä miten se työ vaikuttaa sinun elosi nautittavuuteen kuin myös muihin asianomaisiin ;)

Vapauta itsesi -valmennus on täsmälääkettä näille kehon muistissa oleville tunteille. Valmennuksen harjoitukset päästävät niitä kauan sitten painettuja tunteita vihdoinkin kehostasi vapaaksi, pois jumittamasta, pois kipuilemasta. Sen vapautuksen tunnet olon kevenemisenä, hengityksen helpottumisena, rintakehän avautumisena, mielen avartumisena ja luonnollisena ilona. 

Ihanaa päivää sinulle!
Tuovi <3

MISTÄ SITÄ SITTEN TAPUTELLAAN?

Tuovi Joensuu

Tässä kuva EFT-taputtelupisteiden sijainnista. Pisteet sijaitsevat kulmakarvan alussa (nenän vartta pitkin ylös), silmäkulmassa, silmän alla, nenän alla, leuassa, rinnassa (solisluiden alla), kainalon alla (noin käden leveys kainalokuopasta alaspäin) ja päälaella. Pisteet ovat kehosi hyvänolonpisteitä ja niitä sormen päillä naputtamalla tai taputtelemalla (engl. Tapping) rauhoitat kehosi ja mielesi. 

Itse käytän sanaa taputtelu, koska olen opetellut tekniikkaa englannin kielisistä materiaaleista ja naputtaminen tuo jotenkin mielikuvan ärtyneestä ihmisestä ;). Toisaalta siihenhän tämä tekniikka on juuri omiaan, rauhoittelemaan sitä turhaa naputusta ;D.

Taputtelua voit kokeilla ilman sanojakin, vain käymällä rauhassa pisteitä läpi. Noin 5-7 kertaa taputtaen yhtä pistettä on riittävä ja taputtelu on kevyttä pisteen aktivointia.

Kokeile!

Rauhallista mieltä ja päivää sinulle,

Tuoviuovi3Tuovi

KUINKA AUTAT EFT- TAPUTTELULLA TOISTA IHMISTÄ?

Tuovi Joensuu

Laura ystäväni kertoi hänen miehensä rakkaan koiransa kuolleen. Suru miehellä oli kova, iso viha puski pintaan. "Miksi koiran piti kuolla, miten paikata tämä valtava aukko elämässäni, miksi minä kärsin tästä näin, mitä minä nyt teen?!!"

Laura katseli miehensä olotilaa ja ajatteli, että eihän se ota jos ei annakaan. Lauralle taputtelutekniikka oli tuttu ja hän osasi käyttää taputtelua itseensä, mutta että mies alkaisi sitä käyttämään, no ei tule kesää! Eihän raavas äijä, alfauros ala mitään taputteluja kokeilemaan! Ennemmin huutaa ja mesoo ja suree tavallaan. Ja se sallittakoon. 
Niin, mutta Laura kävi uteliaaksi. Mitenhän voisin kokeilla sitä häneen ja helpottaa tuota valtavan pahaa oloa.

Juttelimme Lauran kanssa ja hän uskaltautui kysymään nukkumaan mennessä, että saisiko hän rauhoitella miestään, jotta uni tulisi paremmin. Mies antoi Lauran taputella hiljaisesti, ilman sanoja ja kas, mies rauhoittui ja sitten hänen sanainen arkkunsa oli auennut. Tekstiä oli alkanut tulemaan ulos: tunteita, tuntemuksia ja muistoja niin koiraan kuin suruunkin liittyen. Taputtelu purki tuntemuksia ja rauhoitti miestä ja se unikin tuli sen jälkeen hyvin. 

Pirkko taas viestitteli, että hän vieraili tyttärensä luona, joka luki vimmatusti tärkeisiin pääsykokeisiin. Äiti oli aistinut stressin ja paineen tytön luona. Piti lukea vielä, aikaa ei ollut enää paljon, tytärtä ahdisti ja pää sauhusi tulevan koitoksen vuoksi. Pirkko oli kysynyt saisiko hän kokeilla jotain, joka ehkä voisi rauhoitella sitä olotilaa ja tytär oli antanut. Taputtelun alkaessa tytär rauhoittui kuuntelemaan oloaan ja hieman ajan päästä paine oli alkanut purkautumaan itkun kanssa ja naurulla perään. Naurua oli kuulemma riittänyt ja olo keventynyt huomattavasti! Nyt tyttären oli helpompi jatkaa lukemista ja luottaa, että hyvinhän tässä menee

Ihania kokemuksia tämä tekniikka tuo tullessaan ;D:).